Konu başlığı belki de çok açıklayacı olmamış olabilir ama şöyle özetliyeyim ağır ceza veya asliye ceza vb. dosyalarınızdan yada dosyanızdan birinden ceza aldınız itiraz yolu gittiniz ama buda fayda vermedi her türlü yatacaksınız ama yatmak istemiyorsunuz maddi olarak imkanınızda yok yurtdışına firar için peki yurtiçinde yakalama emriniz varken ne şekilde firari kalırdınız dağa mı çıkardınız yakın bir arkadaşınızda sığıntı olarak mı yaşardınız kaldı ki bu süreçte kesinlikle GBT ye girmemeniz lazım toplumda infial yaratmış bir suçsa internet bağlantınızdan telefon görüşmelerinize dikkat etmeniz gerek dağa mı çıkarsınız yoksa deniz göl kenarı bir yere karavan mı atarsınız konu altında fikirlerini okumaktan mutluluk duyarım benim tercihim tarım ve hayvancılıkla geçinen bir köye 500 haneden az nüfusu olucak ve sürekli göç kaybı yaşıyan bir köy gider az çok tarımdan anlarım karın tokluğuna tarım işi olur hayvancılık bilmem ama çırak hesabı öğretcek birini bulursam yanında takılırım ha diceksiniz belki köy halkına yabancısınız hemen sizi nasıl aralarına alıcaklar tanıdığınız birinin vasıtasıyla gidersiniz o köye o kişi o köylüdür o zaman sorun çıkmaz almanyadan yiğenim dese çat pat almanca konuşsan sıkıntı yok yerler evet bu verdiğim fikrim geliştirilebilir sizden de değerli fikirlerinizi bekliyorum.Lütfen konu altına firar mı etcen yakalandın mı vb. değişik cevaplar yazmayın sadece beyin fırtınası olsun biraz düşünün bağabında yazdım.iyi geceler
Bunu bir arkadaşım yaşadı , kaçtı , kaçtı uzun bir süre.En sonunda bir kere şehre gelmeye çalıştı arabayla ve GBT’ye yakalandı.
Fazlasıyla ceza yedi. 🙁
Ben saklanacak yer düşünüyorum da zor… Ancak tek başıma yaşarsam olabilir.
Fakat hiçbir şekilde şehirden ayrılmaya çalışmam ve trafikte dolaşmam.
miranekmen tam anlayamadım cevabını şehirde aynı adreste yaşayıp trafiğe çıkmamaktan mı kastediyorsun bu biraz 2. dünya savaşında yahudilerin almanlardan para saklamak için kullandığı taktiğe benziyor onlarda paralarını masa koltuk gibi yerlerin üzerlerine koyup üstlerini gazete vb. şeyler bırakıp giderlermiş almanlar tavanlara ve tabanlara arama yaptıklarından gözlerinin önünde duran para mücevher gibi değerli şeyleri görmezlermiş
Zor bir soru ve eğer sadece kurguysa güzel de bir kafa 🙂 Böyle şeyler tartışmak güzel olabiliyor. Bir şekilde kaçıldı diyelim ama geçim de gerekli ya da barınacak bir yer. Bu yüzden köy en mantıklı seçenekmiş gibi duruyor ama onda da nereden çıktı bu adam gibi bir izlenim uyandırıp bir sabah kapınızda jandarmalarla uyanma ihtimali de yok değil 🙂
WinstonOrwell o yüzden yazımda belirttim bir ne bileyim askerlik arkadaşı vs. gibi bir arkadaş es dost akrabanın köyüne gitmen lazım diğer türlü dediğin gibi jandarma bi GBT ister
Ben direkt yurt dışına uçardım valla, zaten suçluyum bir de banka vs soyup tam teşekküllü kaçardım
antidemorbit İyi güzel diyorsun da bizde bu işin nasılını tartışıyoruz burda ona bakarsan ütopik bir fikir daha söylerim saddam gibi yerin altına tünel oda kazar orada yaşarım tamam soyarsın bankayıda nasıl yurt dışına çıkarsında nasıl hangi ülke yeni çipli kimlikle çıkabileceğin bildiğim 2 ülke var firar için uygun ukrayna ve gürcistan ee gittin peki sonra nasıl
Dediğin gibi tanıdığının birinin köyüne gitmek akıllıca olucaktır. Fakat buraya giderken o kişinin arabasıyla gitmeyeceksin. Ayrıca mobese kameralarının olmadığı yolları tercih etmen izini kaybettirmek için yararlı olacaktır. Kendi geçindirecek kadar kazanman iyi olur yada sana sürekli lojistik lazım olur. Tabi devlet bu yakalamak istese seni elbet yakalar . Ama devlet bu aralar fetöcüleri hapishaneye tıkmakla meşgul. O yüzden diğerleri çok uğraşmıyor bence.
androlist benim fikir mantıklı gelmiş buna sevindim peki daha farklı yenilik olarak bize ne söyleyebilirsiniz?