En ucuz domain fiyatları nedir? En ucuza domain nereden alınır?
Bu tarz sorular sıklıkla karşılaştığımız sorulardan bazıları. Bu konuda sizlere yardımcı olmak amaçlı böyle bir konu açma gereğinde bulundum. Umarım faydalı olur.
Konumuza geçelim;
Evet arkadaşlar başlıkta da belirtildiği gibi en ucuz domain alınan yerler de ki fiyatlar borsa gibi neredeyse her ay değişmektedir.
Bugün birçok sitede konu içerisinde geçen en ucuz domaini GoDaddy sitesinden alınır düşüncesi yanlıştır.
O yazılardan dolayı 25 TL ücret karşılığında aldığınız domain fiyatını en ucuz olarak düşünebilirsiniz. Ama bu konumuzu okuduktan sonra öyle düşünmeyeceksiniz.
GoDaddy firmasını kötülemek gibi olmasın ama satış sonrası bir çok sıkıntılar yaşadığını belirten kullanıcı sayısı oldukça fazla.
Bu sıkıntılardan bazıları host ve domain satın alım sonrasında başka bir firmaya hesabımızı aktarım yapmak istediğimizde birçok sorun ile karşılaşıyoruz.
Bu nedenle GoDaddy üzerinden satın alım öncesi bir kez daha düşünün derim. Almayın demiyorum, alın ama bir yıl sonra eğer transfer veya süre uzatmak isterseniz bir hayli fazla fatura ile karşılaşabilirsiniz.
Fakat GoDaddy’in En İyi Özelliği; Güven konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Bunu da dipnot olarak belirteyim. 🙂
Sizlere en ucuz domain sağlayıcı firmalar hakkında biraz bilgiler vereceğim.
Umarım bu yazım sizlere faydalı olur.
Tekrar hatırlatmak isterim ki;
Domain fiyatları belirli gün ve haftalar dahilinde sürekli olarak değişmektedir. Eğer bu konu içerisinde belirtilen fiyatlar değişmiş ise altta bulunan '‘Cevap Yaz..’' Kısmından lütfen bizlere bildirin.
Fiyatları güncelleyeyim ki bir daha ki sefere en azından güncel fiyatlar ile karşınıza çıkayım. 😀
Türk Firmalarda Domain Fiyatları Neden Yüksek?
Türkiye’de bulunan firmaların yabancı şirketlere göre daha tuzlu fiyat belirttiği apaçık ortada. Bunun bir nedeni var mı derseniz elbette ki var.
Bunun en büyük nedeni Güzel Ülkemiz Türkiye’de ICANN resmi distribütörü olmamasından dolayıdır. Dünya geneline baktığımız zaman da zaten sayılı ICANN distribütörü mevcuttur. Ülkemiz de bulunan yerli firmalar sattıkları alan adlarını bu distribütörler aracılığı ile sağlıyorlar. O nedenle ülkemizde sağlanan domain hizmetinde biraz fiyatlarda yükselme oluyor ister istemez. Bu konudan dolayı Türk domain satış firmalarını suçlamamak gerekiyor. 🙂
Fazla lafı uzatmak istemiyorum. Sizlere en güncel domain ücretlerinden biran önce bahsetmek isterim. 🙂
EN UCUZ DOMAİN FİYATLARI
Öncelik olarak konumuza Godaddy üzerinden giriş yaptığımızdan dolayı bu firma üzerinden fiyatları belirteyim;
1 Yıllık .com Domain ücreti şuan için Godaddy üzerinde 24.99 TL’ye satılmaktadır.
Sipariş vermek için Tıklayın.
Daha sonrasında 1&1 ( 1 and 1 ) firması üzerinden şuan ki en ucuz diyebileceğim domain ücreti bulunmaktadır.
1 Yıllık .com Domain ücreti şuan için 1&1 üzerinde $1.1 ücret karşılığında satılmaktadır.
Bir sonraki en ucuz domain veren şirketimiz Directnic isimli şirkettir.
1 Yıllık .com Domain ücreti şuan için Directnic üzerinde $1.9 ücret karşılığında satılmaktadır.
Aslında NameCheap firmasında ki fiyatlardan bahsetmeden önce bu firma hakkında sizlere diyeceğim, eskiden bu firma büyük indirimler yaparak kendisinden söz ettirmeyi başarmıştır. Fakat sonrasında ne olduysa fiyatları gün geçtikçe yükselmeye başladı. En azından eski günlerin hatırına bu listede kendisine yer vermek istedim. 🙂
1 Yıllık .com Domain ücreti şuan için NameCheap üzerinde $8.88 ücret karşılığında satılmaktadır.
Evet arkadaşlar şuan için piyasada tanınan ve en azından benim bildiğim en ucuz domain adresi veren sitelerin adreslerini sizinle paylaştım.
Yukarıda da bahsettiğim üzere konuda belirtilen ücretler değişebilmekte. Lütfen yorumda belirtin değiştiğini görür iseniz. Biz anında fiyatlar hakkında güncelleme sağlarız. Bu nedenle konumuz güncel kalacaktır. Yazımı okuyan okumayan herkese sonsuz teşekkürler. Sitemize üye olarak yorumda teşekkürlerinizi iletebilirsiniz.