Öncelikle söylemek istediğim şey Murphy Kanunları saçmalık değildir.Hayattan örnekler verir ve bize yapmaya korktuğumuz şeyler hakkında cesaret verir.

Murphy Kanunları Edward A. Murphy tarafından ortaya atılmıştır.Kanunları ilk açıkladığında dalga geçilmiş ve pek umursanılmamıştır.
Kanunları üzerine birçok farklı hikaye bulunmaktadır.Sizlere bugün en doğru olan hikayeyi anlatacağım.
1900′lü yıllarda insanların en fazla ne kadar ivmeye dayanabileceğini test etmek için gönüllü insanları çok hızlı giden bir rokete koyup fırlatıyorlardı ve ölçüm cihazları aracılığıyla vücutları kontrol ediliyordu.
Murphy bu ölçüm aletlerindeki kablolardan birini yanlış takıyor ve deney başarısız oluyor.Bunun üzerine Murphy’e neden deneyin başarısız olduğu sorulunca;
Bir işi gerçekleştirmek için birden fazla olasılık varsa ve bu olasılıklardan biri o işi mahvedebilecekse; o olasılık mutlaka gerçekleşecektir.
Lafını söylemiştir.Bunun üzerine makineye gönüllü olarak giren Doktor ve aynı zamanda filozof buna Murphy Kanunları diyerek dalga geçmiştir.
Bundan sonra Murphy bunun gibi birçok kanun çıkarmış ve bu dünyaca tanınmasına neden olmuştur.
Bu Kanunlardan Çıkarmamız Gereken Ders Nedir?
Murphy kanunları kesinlikle gereksiz değildir.Bir işi yaparken bardağın boş tarafını görmemize yarar , ‘her şey olacağına varır’ düşüncesiyle hareket ederek cesaretlenmemizi sağlar.
Örnek vermek gerekirse; Bir işi yapacaksınız ama sonuçlarından korkuyorsunuz.Murphy kanunlarını düşünerek rahatlayabilirsiniz. 🙂
Bazı Örnek Murphy Kanunları;
“Arabanı yıkattıktan bir gün sonra yağmur yağar”
“Parası çok olan kuralı koyar!”
“Dünyadaki nüfus sürekli olarak artsa da toplam zeka değişmeyecektir.”
“Bir şeylerin ters gitmesi bir doğa kanunudur.”
“Bir şeyinizi kaybettikten sonra onu arıyorsanız o mutlaka en son bakacağınız yerdedir.”
-“Hiçbir şey göründüğü kadar kısa sürmez”
Daha Fazla Bilgi İçin Bu Videoyu İzleyebilirsiniz.