Fırat Yılmaz Çakıroğlu
Ege Üniversitesi Tarih Bölümü okuyan Fırat yılmaz 20 Şubat 2015 tarihinde Okullarında ki pkk saldırısında vatan ve bayrak adına şehit düşmüştür.
Fırat Yılmaz Çakıroğlu bir çok kez rektörü bu ayaklanma konusunda uyarmış fakat herhangi bir sonuç alamamıştır.
Soluğu has dostlarıyla ülkü ocaklarında alan Fırat Yılmaz Ege Üniversitesinde Ülkü Ocaklarını temsil etmeye başlamıştı.

Atatürk ve bayrak yürüyüşünde ön saflarda bulunan Fırat Yılmaz Herkese nasıl bir milliyetçi , nasıl bir ülkücü nasıl bir atatürkçü olunacağını gösteriyordu.
Fakat artık hedef haline gelmişti sınavlara polis eşliğinde giriyordu arkadaşları korkuyor musun sorusunu sorduğunda “Yok be reis Allah var gam yok” cevabını veriyordu ona saldırmak isteyen soysuzlar yüzünden nişanlısıyla konuşamıyordu.
Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve nişanlısının abisinin bir hikayesi
Abisinin Ağzından
"Sene 2010, kız kardeşimi birisi seviyormuş.
Bilmiyorum tabi kim, sadece iri yarı boylu poslu ve boksör birisi olduğunu öğrendim annemden. "Olsun, ben de boksörüm” dedim .
Öğrendim adını Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ymuş.
O gün kardeşimi ilk kez eve bırakacaktı.
Duyar duymaz dolmuştan inecekleri yola koştum.
Belimde Silah var tabi, laftan anlamazsa vuracağım.
Kafama koydum çünkü. Neyse indiler otobüsten, yanıma doğru geldiler.
Boyu mu dersin, gülen yüzü mü dersin, korkusuz ve vakur yürüyüşü mü dersin..
Neyse, uzattı elini; “Ben Fırat, kardeşin buraya kadar bana emanetti, eve girene kadar sana emanet. Daha sonra ikiniz de Allah’a emanetsiniz.” dedi.
Ne diyebilirdim ki ben bu yiğite Ne söyleyebilirdim ki“
Fıray Yılmaz ın cenazesine milyonlar katıldı MHP BBP gibi partilerden tepkiler yağdı
“ Fırat artık Ağrı dan başlayıp Basra ya dökülen bir nehrin adı değildir sadece bayraklaşmış bir mücadelenin Akşehir’den doğup Ege ye dökülen bir ismidir