Age of Empires 4 Çıkış Tarihi | Ne Zaman Çıkacak?

Microsoft şirketinin duyurmuş olduğu Age of Empires 4 oyununun ilk oynanış videosu 14 Kasım 2019 tarihinde yayınlanacağı söylenmekte.
Hepimizin merak ettiği bir soru var. Age of Empires 4 oyununun çıkış tarihi ne zaman?
İşte tüm detayları ile birlikte bu konuda sizlere bahsedeceğim…
Microsoft ilk defa 2017 yılında Age of Empires 4 oyununun çıkacağını duyurmuştu. O günden sonra ben süreci takip ettim. Şuan önümüzde ki süreçte 17 Kasım günü ilk oynanış videosu yayınlanacağını sizlere bildirmek isterim.
Bildiğiniz üzere, Strateji oyunlarının günümüzde ki konumu eskiye nazaran oldukça uzakta. Eskiden bilgisayar üzerinde birçok strateji oyunu oynamışızdır. Bunların başında Red Alert ve Age of Empires geliyordur. Bu oyunları eskiden oldukça fazla oynayan kişiler eminim Age of Empires 4 oyununun çıkışını büyük bir hevesle bekliyordur.
Günümüzde bilgisayardan oyun oynamak yerine konsollar tercih edilmeye başladı. Gün geçtikçe yavaş yavaş konsol oyunlarına yönelim hızlandı. Konsol üzerinden ise strateji oyunları oynamak oldukça sıkıntı. Bu nedenle strateji oyunlarında ki oyuncu sayısı eskiye nazaran bayağı azalmış durumda.
Oyunun Tanıtım Videosu Yayınlandı
Strateji oyunlarını seven biriyseniz, Age of Empires oyununu bilmemeniz çok düşük ihtimal olduğunu varsayarak nasıl bir oyun olduğunu ve oyunu anlatma konusunu geçiyorum.
Yine de strateji oyunu denildiğinde oyun severleri heyecanlandıran isimler yok değil. Nitekim bu isimlerden birisi de Age of Empires.
Microsoft Age of Empires 4 Oyununu Duyurdu
Microsoft ilk zamanlarda çıkarttığı ilk iki oyununda büyük başarı ve kitleye hitap etmeyi başardı. Bu başarısını üçüncü oyunda ne yazık ki yakalayamadı. Ancak Microsoft da biliyor ki Age of Empires serisi bir başarısızlık ile bitecek bir seri değil.
Bu nedenle Microsoft 2017 yılından itibaren bu oyun serisini devam ettirmek için kolları sıvadı. Bakalım bizlere nasıl bir oyun deneyimi sunacaklar. Hep birlikte göreceğiz.
Microsoft bu yeni oyun hakkında 2 yıldır sessizliğini korudu. Herhangi bir bilgiyi bizimle paylaşmadı.
Oynanış Videosu Yayınlanacak
Geçtiğimiz günlerde Xbox’ın en önemli isimlerinden birisi olan Aeron Greenberg bu konuda bizlere bazı bilgiler verdi.
Bu bilgiler arasında ise Age of Empires 4 oyununun ilk oynanış videosunun 17 Kasım tarihi itibari ile oyuncuların beğenisine sunulacağı yönünde.
Bu video Londra da düzenlenecek olan XO19 etkinliğinde yayınlanacaktır. Oyunun çıkış tarihi hakkında resmi bilgi bu etkinlikte açıklanacağı düşünülüyor.
Çıkış Tarihi Hakkında Söylemler
Oyun severler ise çıkacağı tarihi 2020 yılının 2.Çeyreği olarak öngörüyor. Bu çıkış tarihi ile ilgili iddaa oldukça fazla olduğu için sizinle paylaşmak istedim. Yani büyük ihtimalle bu tarihte çıkacağını söylemek isterim.