Bu partide ise deep web’e nasıl giriş yapılır, seviyeler nelerdir, neden deep web’e girmemeliyiz konularına değineceğim. Başlayalım.
Deep Web’e Nasıl Girilir?
Öncelikle bilgisayarımıza internet üzerinden Tor Browser'ı indiriyoruz. Ardından yine google üzerinden deep web linkleri 2019 aramasını yaparak güncel linklere ulaşıyoruz. Peki neden böyle bir aramaya ihtiyaç duyuyoruz? Çünkü deep web üzerindeki çoğu site dinamik ip’ye sahip. Yani ben dün '‘dslfjsdf454.com’‘ bağlantısı ile ulaştığım siteye bugün ’‘ lkjoıpı12094.xyz’' gibi bir bağlantı ile ulaşabiliyorum.
Aramamızı yaptıktan sonra hidden wiki’nin linkini bulup Tor Browser’da açıyoruz. Bu Hidden Wiki bir apartman aslında. Bunun üzerinden diğer sitelerin çoğuna erişebiliyoruz, yani sitelerin linkini paylaşan bir dark web wikipediası. Bu şekilde giriş yapıyoruz anlayacağınız. Giriş yapmadan önce size tavsiyem pcnizin kamerasını kapamanız. Ben siyah selobant kullanıyorum, tavsiye ederim…

Seviyeler Nelerdir?
Pek çoğumuz deep web’i araştırırken seviye terimini duymuşuzdur. Kimi zaman bunun olmadığı kimi zaman ise8 farklı seviye olduğu iddia edilir. Aslında seviye dediğimiz şey uzantılardan ibaret.
Tor Browser ile erişebildiğimiz kısım ilk 3-4 seviye olarak geçiyor. Linklerin uzantıları ise '‘.onion’‘ şeklinde. Daha sonra ’‘rdos’‘, ’‘.lll’' şeklinde değişiyor. Normal tarayıcılarla da buna ulaşmak imkansız. Chaos Vpn denilen bir vpn ile ulaşılıyor. Chaos Vpn’yi bir apartman olarak düşünürsek çeşitli davetiyelerle içindeki dairelere yani sitelere erişebiliyoruz. Red Room olarak bahsettiğim kısıma da bu şekilde erişiliyor.

Deep Web’den Neden Uzak Durmalıyız?
En basit sebebi, dolandırıcılar. Random Chat kısmında kendini 15 yaşında, çıplak ve azmış bir kız olarak ifade eden biri aslında 30 yaşında, katil bir adam olabilir.
Ya da site üzerinde mesleklerini icra eden seri katiller, hackerlar izinizi bulabilir. En kötüsü ise '‘Stalker’' Takipçiler. Gerçekten size kin besleyen bir düşmanınız varsa ve bunlardan haberdarsa zor durumdasınız demektir. Çünkü bunlar, ücret karşılığı uyurken, okula giderken, tuvaletteyken bile sizin uygunsuz fotoğraflarınızı çekip size şantaj yapabilecek insanlardır.
Bu yazımı sonlandırırken söylemek istediğim bir şey var: İnternette gezinirken asla gerçek bilgilerinizle dolaşmayın, ne sebeple olursa olsun kişisel bilgilerinizi hiçbir yerde ya da hiç kimseyle paylaşmayın.