Deep Web, sıradan tarayıcılardan erişemediğimiz verilere erişmeyi sağlayan, internet üzerinden silinen dosyaların kaydolduğu bir sanal alandır. Örneğin Google’da devletlere ait gizli belgeleri araştırmak istesek bulamayız. Özet olarak Deep Web’i, tam kapsamlı bir tarayıcı ağı olarak tanımlayabiliriz.
eki Deep Web Her Zaman Tehlikeli Midir?
Hayır, değildir. Çoğu gazeteci, canları sıkılan öğrenciler hatta devlet adamları burada vakit geçirmektedir. Asıl soru.. Neden?
Ben boş vakitlerimi değerlendirmek için girerken çoğu gazateci araştırmalarında buradaki belgeleri kullanıyor. Çoğu insan, yasaklı kitapların pdfsini indirip okuyor ve devlet adamlarına gelirsek… Önceden önemli devler belgeleri arşivlerde tutulurken sıcak bir yaz günü birden arşiv alev alabilirdi, kundaklanabilirdi hatta oradan belgeler çalınabilirdi. Gelişen teknolojiyle beraber güvenlik arttırılsa da her zaman o belgelerin çalınma olasılığı vardı. Bu yüzden devlet adamları, gerek depolarken gerek birbirine belgeleri yollarken deep webi tercih etti. Neden mi? Anonim olarak kriptolanmış bir belge, ne kadar takip edilebilirdi? Dijital ortamda, kendi sanal ağlarında en güvenli şekilde transfer edip depolayabilirlerdi. Bu yüzden fazlasıyla talep gördü.
Deep Web Neden Bu Kadar Korkutucu?
Deep Web’in saydığım özellikleri olduğu gibi tamamıyla başka amaçlars hizmet eden siteler de mevcut. ‘Gore’ olarak adlandırılan işkence videoları buradan gelmektedir. Tabii bir farkla. ‘Red Room’ denen, ancak davetiye ile, yahut korkunç bir tesadüfle katılabileceğiniz bu odalarda, canlı yayında gerçekleşiyor bunlar. Kamera karşısında, ücret karşılığı istediğiniz işkenceyi yaptırabileceğiniz kurbanlar var. Ya da, benim de hatayla denk geldiğim, kadınlara istismar siteleri.
Şimdilik bu kadar yeterli diye düşünüyorum. Eğer beğenilirse seve seve ikinci partı da atarım. Hatta bizzat girerek içeriğine dair görsel de ekleyebilirim.